En smak av livet

Mat. Hälsa. Träning. Resor. Hit och dit och så vidare…

Blåbärsgoding – Sexy energy boost

Så här i mörka vintertider är det viktigt att man äter ordentligt med antioxidanter och vitaminer för att klara årstidens förkylningar som härjar på tunnelbanan. Jag älskar att äta mina vitaminer genom en smoothie. Det finns oändliga variationer och det är svårt att tröttna på en bra mixad smoothie.

Den här blåbärsgodingen mixade jag ihop efter dagens löprunda. Sprängfylld med nyttigheter. Blåbär, grönkål, ingefära, banan, sojamjölk och havregryn. Den här blåbärsmixen ger kroppen en laddning bl.a. A-, C-, B6-, E- och K-vitamin, järnOmega 3, antioxidanter och så klart FIBRER. Jag har använt sojamjölk för att kroppen ska kunna ta tillgodo allt järn (vanlig mjölk hämmar järnupptaget)

MACA PULVER ger dig energi, styrka och uthållighet. Pulvret har en naturligt söt lite kolaaktig smak. Maca är en mirakelprodukt och har använts för att öka fertiliteten och sexlusten hos män och kvinnor. Även menstruations- och klimakterierelaterade symptom minskar. Inte nog med det har maca pulver också ett toppennäringsinnehåll, det innehåller de essentiella aminosyrorna, det är rikt på vitamin B1, B2, C och E. Dessutom är maca späckat med kalcium och järn samt spårämnen som koppar och mangan. Toppen helt enkelt!

Chiafrön är också ett fantastiskt livsmedel, det innehåller mer än 20% omega 3 och 33% kostfiber! Det är även rikt på protein (21.2 g/100g) Inte nog med det så är chiafrön rika på kalcium. I vikt har Chiafrön mer kalcium än mjölk. Det har också magnesium och essentiella spårämnen som används i absorptionen av kalcium och andra vitaminer. Genom att balansera dina vitaminer och mineraler med Chia kan du ta kotroll över ditt sötsug.

2 glas
1 st Banan
1,5 dl Blåbär (gärna färska för att tillgodogöra sig alla näringsämnen)
2 blad Grönkål (sköljda och mittvenen bortskuren)
1 Näve fiberberikade havregryn
3 dl Sojamjölk
1 dl is
1 msk Maca pulver

1-2 msk Chiafrön
1/2 tsk malen kardemumma
0.5- 1 cm färsk ingefära

Gör så här:

Mixa ihop alla ingredienser till en slät smoothie, häll upp i något fint glas och NJUT!

Single Post Navigation

En tanke på “Blåbärsgoding – Sexy energy boost

  1. Pingback: Sweet Blueberry Almond « En smak av livet

Lämna en kommentar