En smak av livet

Mat. Hälsa. Träning. Resor. Hit och dit och så vidare…

Fondant au chocolat – Choco therapy

Varm krämig choklad. Choco therapy. En alltid så uppskattad dessert…

6 port
Tillagningstid 30 min

  • 150 g smör
  • 150 g mörk choklad fin kvalitet (70-86% kakaohalt)
  • 1 msk kakao
  • 0,5 dl socker
  • 2 msk kokossocker (Renée Voltaire)

Gör så här:

  1. Smält smöret i en kastrull och rör ner chokladen i små bitar och låt den smälta på svag värme under omrörning.
  2. Vispa ägg och kokossockker & vanligt socker pösigt med elvisp
  3. Blanda i ägg och sockersmeten i chokladsmeten.
  4. Häll i ugnsfasta formar. Obs! Smörj dem först om ni vill ”pluppa” ut dem ur sin form (jag glömde det just idag). Har ni inga ugnsfasta formar går muffinsformar i en muffinsplåt lika bra.
  5. Grädda i 175 grader i nedre delen av ugnen i 10-15 minuter. De ska vara gräddade på utsidan men flytande inuti. Serva med en klick vaniljgglass och fräscha frukter.

Njut!!

Single Post Navigation

Lämna en kommentar