Pepparkakscheesecake
Det här är ett cheesecakerecept som är en riktig vinnare! Lätt och snabb att göra och kan göras dagar före kalaset! Jag gjorde en nyare variant till julen. Om ni vill servera den på sommaren så byt då ut pepparkakor mot degistivekex och apelsin+kanel mot lite citron !
Jag dekorerade med mandlar, smulade pepparkakor och mörk choklad.
Ingredienser
En stor form med löstagbar botten
- 4 st ägg
- 2 dl strösocker
- 400 g lätt philadelphiaost (jag använde 5%-iga)
- 2 tsk vaniljsocker
- 4 dl lätt vispgrädde
- Pepparkakor
- 2 tsk kanel
- apelsin (saft+skal)
Gör så här:
- Smula ner pepparkakorna i botten på formen
- Skilj på äggulor och vitor och lägg dem i var sin skål. Vispa äggulorna med sockret pösigt.
- Mosa osten och blanda ner i äggulorna och sockret (gärna i matberedare eller med elvisp).
- Vispa grädden i en tredje skål och rör försiktigt ner den i ägg-ostblandningen. Häll i vaniljsocker, kanel och saften från en apelsin + rivet apelsinskal
- Vispa äggvitorna hårt och rör till sist försiktigt ner dem i smeten.
- Häll smeten i formen och ställ i frysen några timmar
- Tas upp och ställs i rumstemperatur en stund innan den ska avnjutas.
- Dekorera med pepparkaksmulor, mörk choklad och mandel
Pingback: JULMIDDAG « En smak av livet