En smak av livet

Mat. Hälsa. Träning. Resor. Hit och dit och så vidare…

Chicken Parmesan

IMG_11586 pers

  • 6 stora kycklingfiléer
  • Parmesanost
  • Soltorkade tomater
  • Dijonsenap
  • salt & peppar
  • Mejram
  • Färsk timjan
  • 1-2 msk kycklingfond
  • 3 dl Sojamjölk
  • 1 1/2 msk mjöl
  • 2 msk smör

Gör så här:

  1. Börja med att skära ett snitt i kycklingfilén så att det blir som en ficka, fyll fickan med soltorkade tomater och dijonsenap (ca 1 tsk + 2 tomater per filé)
  2. Bryn kycklingfiléerna så de får ett lite knaprigt skal
  3. Lägg kycklingfiléerna i en ugnsfast form
  4. Preparerar SÅSEN: gör en redning genom att smälta smör i en kastrull. När smöret är smält rör ni ner mjölet. Häll på sojamjölk och vispa runt så att det blir en slät sås. Låt sjuda några minuter. Smaksätt med vitlök, parmesan (ca 1/2 dl riven ost), mejram, salt & peppar och kycklingfond
  5. Häll såsen över kycklingfilén och in i ugnen 175 grader 20-30 min. Efter 20 min tag ut kycklingen och riv över ytterligare parmesan på filéerna. In i ugnen, nu på grill-mode, ytterligare 10 minuter.
  6. Klart att servera! Jag serverade den med ugnsrostad sötpotatis, palsternacka och rödlök. Stående ovationer. MUMS!!!

 

Single Post Navigation

En tanke på “Chicken Parmesan

  1. Pingback: JULMIDDAG « En smak av livet

Lämna en kommentar