Chicken Parmesan
- 6 stora kycklingfiléer
- Parmesanost
- Soltorkade tomater
- Dijonsenap
- salt & peppar
- Mejram
- Färsk timjan
- 1-2 msk kycklingfond
- 3 dl Sojamjölk
- 1 1/2 msk mjöl
- 2 msk smör
Gör så här:
- Börja med att skära ett snitt i kycklingfilén så att det blir som en ficka, fyll fickan med soltorkade tomater och dijonsenap (ca 1 tsk + 2 tomater per filé)
- Bryn kycklingfiléerna så de får ett lite knaprigt skal
- Lägg kycklingfiléerna i en ugnsfast form
- Preparerar SÅSEN: gör en redning genom att smälta smör i en kastrull. När smöret är smält rör ni ner mjölet. Häll på sojamjölk och vispa runt så att det blir en slät sås. Låt sjuda några minuter. Smaksätt med vitlök, parmesan (ca 1/2 dl riven ost), mejram, salt & peppar och kycklingfond
- Häll såsen över kycklingfilén och in i ugnen 175 grader 20-30 min. Efter 20 min tag ut kycklingen och riv över ytterligare parmesan på filéerna. In i ugnen, nu på grill-mode, ytterligare 10 minuter.
- Klart att servera! Jag serverade den med ugnsrostad sötpotatis, palsternacka och rödlök. Stående ovationer. MUMS!!!
Pingback: JULMIDDAG « En smak av livet