En smak av livet

Mat. Hälsa. Träning. Resor. Hit och dit och så vidare…

Glöggpannacotta

Världens lättaste julefterrätt. Går snabbt att svänga ihop och kan gärna förberedas före festen!

IMG_1207

6 portioner:

2,5 gelatinblad
5 dl lätt vispgrädde
1 msk ljust muscovadosocker
2 tsk vaniljsocker
1 dl glögg (Blossa utan alkohol)

1 dl mandel
ca 50 g mörk choklad

  1. Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten ca 5 min.
  2. Häll upp grädden i en kastrull och ha i sockret och vaniljsockret. Låt grädden koka upp.
  3. Krama vattnet ur de blötlagda gelatinbladen och rör ner i den varma grädden. Vispa ordentligt så att allt gelatin löses upp.
  4. Tillsätt glöggen. Häll upp grädden i portionsformar eller glas. Låt stå svalt i 3-4 timmar.

Hacka mandel och choklad och dekorera pannacottan

Single Post Navigation

Lämna en kommentar