En smak av livet

Mat. Hälsa. Träning. Resor. Hit och dit och så vidare…

Mathias Dahlgren – Matsalen

Jobbet bjöd på flådig julmiddag på Mathias Dahlgren igår. Det var en fantastisk överraskning för mig som inte varit där tidigare. För alla andra kollegor också säkert, men jag uppskattade det enormt mycket! Vanligtvis är matsalen stängd på måndagar, men vi fick röda mattan treatment. Väldigt lyxigt! Härligt vackra lokaler med högt i tak och sparsam harmonisk nordisk inredning. Mathias i egen hög person berättade om matlagning som konst, allt blir gott i rätt proportioner, förmågan att ta tillvara på hela råvaran och vad som driver honom att ständigt utvecklas. Vad gäller rätt proportioner håller jag helt med! Alla möjliga konstiga variationer av råvaror kan bli gott så länge det serveras i rätt proportioner med en balans mellan sött, surt, salt och bittert. Restaurangen får full pott! Kan varmt rekommenderas om man har ganska många slantar till övers och vill fira något stort i livet, eller bara fira att man lever…

Drink

Champagne, Parmesanchips och heta cashewnötter

Förrätt:

Sashimi Pilgrimsmusslor med syrad rödlök och fläsk

Varmrätt:

Makalöst goda små Pork Buns med grissida, inlagd gurka, stark blanding av äpple och rostad silverlök. Till det serverades en ingefärsöl. GUDAGOTT!

Efterrätt

Lemon curd, vaniljglass, maränger och vaniljkräm

Pork Buns ska jag själv prova på att göra någon dag! Det var fantastiskt!!

bild[3] bild[2]

Single Post Navigation

Lämna en kommentar