En smak av livet

Mat. Hälsa. Träning. Resor. Hit och dit och så vidare…

Julig Saffranspannacotta med björnbär och glöggkompott

Den här är bara ett must-try! Super enkel och super god!! Bilden gör inte rättvisa för denna dessert! Pannacottan är verkligen gyllengul..

IMG_1306

  • 5 dl lättgrädde
  • 2,5 gelatinblad
  • 1 påse saffran
  • 0,7 msk farinsocker
  • 1 pkt björnbär (frysta)
  • 0,7 dl glögg
  1. Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten
  2. Koka upp grädden och tillsätt farinsocker och saffran i en kastrull
  3. Rör ner gelatinbladen och rör om tills de löses upp
  4. Häll upp i fina glas och ställ i kylen några timmar (ca 1-2)
  5. Häll upp björnbär och glögg i en kastrull och låt småputtra ca 10 min tills det kokat ihop lite. Ställ av från värmen och låt svalna
  6. Vid servering häll på björnbär och glöggkompotten i glasen

 

Single Post Navigation

Lämna en kommentar