Julig Saffranspannacotta med björnbär och glöggkompott
Den här är bara ett must-try! Super enkel och super god!! Bilden gör inte rättvisa för denna dessert! Pannacottan är verkligen gyllengul..
- 5 dl lättgrädde
- 2,5 gelatinblad
- 1 påse saffran
- 0,7 msk farinsocker
- 1 pkt björnbär (frysta)
- 0,7 dl glögg
- Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten
- Koka upp grädden och tillsätt farinsocker och saffran i en kastrull
- Rör ner gelatinbladen och rör om tills de löses upp
- Häll upp i fina glas och ställ i kylen några timmar (ca 1-2)
- Häll upp björnbär och glögg i en kastrull och låt småputtra ca 10 min tills det kokat ihop lite. Ställ av från värmen och låt svalna
- Vid servering häll på björnbär och glöggkompotten i glasen