En smak av livet

Mat. Hälsa. Träning. Resor. Hit och dit och så vidare…

Matig tomatsoppa med kalkonkrisp

Jag älskar soppor! De är mättande, kalorisnåla och värmande! Den här tomatsoppan var mustig och härlig så här en januarikväll!

IMG_13832-3 personer

  • 1 st tomatkross ( kan med fördel vara smaksatt med örter )
  • 1 gullök
  • 2 tomater
  • olivolja
  • Några kvistar färsk timjan
  • 1/2 msk mejram
  • 5 dl vatten
  • 1 1/2 grönsaksbuljong
  • 1/2 dl rödvin (kan uteslutas)
  • 2 vitlöksklyftor
  • en gnutta cayennepeppar
  • 1-2 tsk strösocker
  • Salt och peppar
  • 1pkt kalkon tunna skivor

Garnering :
kalkonkrisp & rostade frön

Gör så här :
Hetta upp en kastrull med olivolja och fräs den hackade löken glansig, häll i kryddorna och låt fräsa, rör sedan i lite av vattnet och låt sjuda lite upp en stund. Vänd ner de krossade tomaterna, och hackade tomater, smula ner buljongtärningarna pressa i vitlöken och häll sedan i rödvin och socker. Koka upp soppan och låt sedan soppan sjuda en halvtimma, sedan mixar du soppan slät. Smaka av med salt och peppar, eller mera kryddor och om så önskas.

Under tiden, rosta kalkonskivor på bakplåtspapper på galler i ugnen 180 grader 6-8 minuter, håll ett öga och ta ut när de får lite färg.

 

Single Post Navigation

Lämna en kommentar