En smak av livet

Mat. Hälsa. Träning. Resor. Hit och dit och så vidare…

Het Blomkålssoppa med kräftstjärtar

Det här blev en het och värmande soppa en dag som denna när det är –14 grader ute. Den sätter fart  på ämnesomsättningen med sin ingefära och chili och håller även alla förkylningar borta. MIRAKELSOPPA! Soppan sköter sig mer eller mindre själv, det enda man behöver göra är att hacka grönsakerna så får de stå och puttra för att sedan mixas ihop till en slät soppa. Easy peasy.IMG_1417

  • 1 burk kokosmjölk light
  • 1 l vatten
  • 1 hönsbuljong tärning
  • 2 1/2 cm färsk ingefära
  • 1 röd chilipeppar
  • 1 gul lök
  • 1 msk sesamolja
  • 1 tsk gurkmeja
  • 1 tsk socker
  • 1 blomkålshuvud
  • 1 lime
  • 1 msk soja
  • salt och peppar
  • 2 msk färsk hackad koriander
  • kräftstjärar

Gör så här:

  1. Hacka blomkål, lök, ingefära och chili grovt
  2. Lägg alltsammans i en stor kastrull och häll på 1 liter vatten + buljongtärning. Koka upp och låt koka ca 5 minuter.
  3. Rör i kokosmjölken häll på limejuice. Låt sjuda på medelvärme under lock ca 15 min.
  4. Mixa soppan slät med stavmixer.
  5. Smaka av med salt, peppar, socker, sesamolja, gurkmeja, soja och koriander.
  6. Servera med kräftstjärtar och lite färsk koriander.IMG_1413

Single Post Navigation

Lämna en kommentar