En smak av livet

Mat. Hälsa. Träning. Resor. Hit och dit och så vidare…

Nadines Devil’s Chicken med mynta och honungsyoghurt

Devil’s Chicken är en riktigt het pippi. Gjord med massor av kryddor och smaker som bubblar in i kycklingköttet när den steks i ugn. Den ska egentligen göras på helstekt kyckling i ugn. Men jag föredrar kycklingfilé framför hel kyckling då jag personligen inte gillar att äta kycklingen från benen… Så det är ingen klassisk Devil’s Chicken det här. Men den är minst lika god.

IMG_14056 pers

  • 2 kg kycklingfilé
  • 1/2 dl olja (raps- eller olivolja)
  • 4 msk tomatpuré
  • 1 tetrapack med krossade tomater
  • 1 1/2 gul lök
  • 5 vitlöksklyftor
  • 3 msk sambal oelek
  • 1-2 msk spiskummin
  • 2-3 msk salvia
  • 1 röd chili
  • 1-2 tsk jalapeno chili
  • salt & peppar

Gör så här:

  1. Blanda ihop alla kryddor med krossade tomater, tomatpuré, olja, chili och pressad vitlök så det blir som en marinad.
  2. skär löken i  tunna klyftor och häll i blandningen. Häll marinaden i en plastpåse och i med kycklingen (lägger i en bunke så den inte läcker). Låt ligga så länge som möjligt. Men har ni bråttom så räcker 30 minuter.
  3. Bryn kycklingen i lite olja
  4. Lägg kycklingen i en ugnsfast form och häll på marinaden
  5. Låt stå och puttra i mitten av ugnen ca 30 minuter på 200 grader och ni kommer känna doften av alla smaker som letar sig ut ur ugnen

Mynta och honungsyoghurt

Supergod fräsch yoghurt som passar utmärkt till en lite hetare rätt som denna.

  • 3 dl turkisk yoghurt
  • 1 dl lättkesella
  • 1 msk flytande honung
  • 1/2 kruka mynta
  • 1 msk citronpeppar

Blanda 3 dl turkisk yoghurt med 1 dl lättkesella. Tillsätt en matsked flytande honung, hackad mynta och citronpeppar.

Klart att servera! 

IMG_1409Vi åt kycklingen med honungsrostad potatis och palsternacka. Det gör ni på vanligt manér men ringlar över ca 1-2 msk honung så blir rotfrukterna något söta i smaken.

Single Post Navigation

En tanke på “Nadines Devil’s Chicken med mynta och honungsyoghurt

  1. Pingback: Morotsbullar med crunch och myntayoghurt « En smak av livet

Lämna en kommentar