Ingefära och sesamlax med frisk mangosalsa
Jag gillar måndagar för då hittar jag alltid på något mysigt för att inleda veckan på bästa sätt. Ikväll blev det middag med bästa Valerie och Andrea. Jag bjöd på nyttig måndagsmat med nyttiga fetter, chili, ingefära och vitlök som boostar kroppen med nyttigheter inför veckan! Det blev verkligen jättegott och uppskattat.
Det här behöver du:
- 600 gr hel färsk lax
- 3 cm ingefära
- 2 msk sesamolja
- 2 msk Mrs Cheng’s soja
- salt & peppar
- 2-3 msk sesamfrö
- citronpeppar
Mangosalsa
- 1 pkt mango (tinad)
- 1 1/2 avokado
- 2 tomater
- 1 vitlöksklyfta
- 1 röd chili
- 1/2 gul lök
- svartpeppar
- några nypor salt
- 1/2 kruka koriander
- Blanda till ”marinaden” till laxen med fint hackad ingefära, sesamolja och soja.
- Låt stå när du tillreder mangosalsan
- MANGOSALSA: hacka alla ingredienser fint och blanda ihop.
- Stek laxen med skinnsidan ned på hög värme. Strö över sesamfrö
- Vrid ner värmen på pannan och vänd fisken.
- Stek några minuter på varje sida tills fisken är rosa inuti. En smaksak med hur väl grillad man vill ha laxen. Jag gillar när den är lätt kokt inuti, nästintill rå. Men gillar man den välstekt fortsätter man att steka till önskad grad är uppnådd. Klart att njutas. MUMS!
Pingback: Lax med lime, soja och rostade sesamfrön | En smak av livet