Snabblagad fisk med ingefära och två sorters lök
Jag har aldrig tidigare lagat så mycket fisk som nu för tiden! Men det går ju så snabbt och är så nyttigt så why not?! Den här fisken svängde jag ihop till en mysig middag på tu man hand med min gamla pluggkompis.
- 4 st pangasiusfiléer
- 1 förpackning laga lätt (4%)
- 1/2 grönsaksbuljongtärning
- 1-2 dl vatten (beroende på hur man vill ha konsistensen)
- 1/2 purjolök
- 1 gullök
- 3 klyftor vitlök
- 2 cm ingefära
- 1/2 citron
- salt, peppar &citronpeppar
- en gnutta cayennepeppar
- 1 tsk sesamolja
- 1 tsk fisksås
- rostade jornötter
Gör så här:
- Hacka all lök och bryn i stekpanna, tillsätt matgrädde, buljong, vatten, vitlök, ingefära, sesamolja och fisksås. Smaka av med en gnutta cayenne och citronsaft.
- Låt såsen puttra några minuter. Mixa sedan såsen med stavmixer tills den blir slät.
- Stek fisken i en egen panna på varm platta så den får en stekyta, salta och peppra. Lägg sedan fisken i ugnsfast form och häll över såsen
- Låt fisken tillaga sig själv i ugnen på 200 grader i 10 minuter
- Servera med sallad, matvete eller annat valfritt tillbehör och toppa med rostade jordnötter för lite extra crunch!