En smak av livet

Mat. Hälsa. Träning. Resor. Hit och dit och så vidare…

Spenatsoppa med ägg

Jag är fortfarande sjuk men lyckades koka en välgörande soppa till mig i alla fall. Jag älskar soppa och det här är nog min personliga favorit. Så snabb och enkel att göra också vilket är ett plus när man har sjukstuga!

IMG_1510

2 port

  • 250 g fryst hackad spenat
  • 1/2 gul lök
  • 1/2 msk margarin
  • 1/2 msk vetemjöl
  • 4 dl vatten
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 0,3 dl lätt matlagningsgrädde (4%)
  • 1 cm röd chili
  • salt & peppar
  • riven muskot
  • ägg (till servering)

Gör så här:

  1. Halvtina spenaten. Skala och finhacka löken och chilin. Fräs spenat, chili och lök i margarin några minuter. Pudra över vetemjöl och tillsätt vatten och buljongtärning och låt soppan koka ca 10 minuter under lock. Rör i matlagningsgrädden i soppan och smaka av med salt, peppar och gärna riven muskot.
  2. Servera soppan med ägghalva

Spenat är riktigt nyttigt, rikt på flera vitaminer, mineraler och antioxidanter. Det man kanske inte vet är att spenat är släkt med rödbeta och mangold. Mangold har liknande blad men är mer lättsmält. Spenat är näringsrik mat fylld med vitaminer, mineraler och fibrer men innehåller väldigt lite kalorier och fett.

 

Single Post Navigation

Lämna en kommentar