Nyttigt kesobröd
Jag testade ett nytt brödbak idag och det blev riktigt lyckat. Snabbt gick det att laga och det blev fluffigare än jag först trott.
- 3 ägg
- 1,2 dl keso mini
- Knappt 1 dl bovetemjöl
- 2-3 msk physsiliumfrö
- 1dl kruskakli
- 3 tsk bakpulver
- 1-2 nypor salt
- 1/2 dl solrosfrö
- vallmofrö till topping
Gör så här:
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Blanda alla torra ingredienserna
- Mixa ägg och keso med stavmixer (då slipper man kesoklumpar).
- Klutta ut degen på bakpappersklädd plåt i runda kakor ca 7 cm i diameter (dessa flyter ut så kan med fördel vara lite höga).
- Strö vallmofrön på.
- Grädda i mitten av ugnen i ca 10 minuter. Skär sedan i bitar.
Jag åt mina mackor med min 5% västanost, paprika och purjolök. Jättegott!
Pingback: Inte så nyttiga (men ack så goda), POLLYCUPCAKES med cream cheese frosting « En smak av livet
Pingback: Kesobröd | En smak av livet