Amerikanska pannkakor
Jag brukar vanligtvis göra mina nyttiga våfflor när jag ställer till med brunch. Men eftersom att internationella pannkaksdagen föll i glömska på grund av semmeldagen ville jag hylla den lilla rackaren idag! Det blev inte mina vanliga pannkakor, utan en amerikansk fluffig variant.
Ingen brunch utan dessa mumsbitar!
- 1,2 dl grahamsmjöl
- 1,2 dl krusakli
- 2 tsk bakpulver
- 1⁄2 tsk salt
- 1 msk strösocker
- 1 st ägg
- 2 1⁄2 dl lättfil
- 2 msk smält smör
- 1/2 dl frysta blåbär
- 1/2 banan
Karamelliserade mandlar
1 dl mandlar
0,7 dl socker
0,7 dl vatten
Gör så här:
- Blanda de torra ingredienserna i en skål.
- Tillsätt ägg, filmjölk och vispa samman.
- Tillsätt frysta blåbär
- Klicka ut ca 1,5 msk smet i pannan och stek ca 7 cm stora pannkakor på medelvärme i smör i en stekpanna. När det börjar bildas bubblor på ovansidan är det dags att vända pannkakan. Servera med skivad banan och blåbär.
- MANDLAR:
- Strö socker i en het stekpanna, låt sockret smälta tills det blir gyllenbrunt.
- Tillsätt nötterna och rör runt. Avsluta med att hälla över vatten och rör runt.
- Servera pannkakorna på en tallrik och toppa med karamelliserade valnötter, skivad banan, jordgubbar en liten klick lättgrädde och flytande honung.
Pingback: Brunch time « En smak av livet