Morotsbullar med crunch och myntayoghurt
Ta ett grönare 2013!
Har du också svårt att finna inspiration till grönare rätter? Då borde du testa dessa små bullar! De är krispiga, smakrika och goda! De går hem lika bra hos vegetarianer som köttätare. Jag serverade dem på brunchen istället för köttbullar och de var jätteuppskattade.
3-4 port.
- 1/3 dl ströbröd
- 1/2 dl krusakli
- 0,75 dl matlagningsgrädde 4%
- 1 ägg
- 3 morötter, fint rivna
- 1/3 zucchini, fint riven
- 1 dl jordnötter, saltade och rostade
- 3-5 msk grahamsmjöl, prova dig fram
- salt
- 2 vitlöksklyftor
- 1 1/2 cm riven färsk ingefära
- 2 tsk sambal oelek
- olja att steka i
Gör så här:
- Blanda ströbröd, krusakli, matlagningsgrädde och ägg och låt svälla
- Riv morötter och zucchini och hacka jordnötterna fint.
- Blanda alla ingredienser och forma sedan små bullar som du steker i rapsolja.
Servera med myntayoghurt
Pingback: Brunch time « En smak av livet