En smak av livet

Mat. Hälsa. Träning. Resor. Hit och dit och så vidare…

HurryCurryGrönsakspytt med äpple- och myntaslaw

En liten smak av Indien så här på en grå och isande kall tisdag kan inte sitta fel. Jag hade lite gott och blandat hemma i kylen så beslöt mig för att göra en lite annorlunda pytt i panna på alltihop. Det blev över förväntan! Den nyttiga äpple- och myntaslaw bryter fint av den aromatiska currysmaken på ett sött och syrligt sätt. När ni ser ingredienserna behöver jag väl inte säga att rätten är bikini 2013 säker?!

IMG_1572

Det här behöver du:

  • 4 potatisar
  • 250 gr broccoli
  • 1 gul lök
  • 1 röd paprika
  • 1 burk kikärter
  • 2/3 zucchini
  • 2 msk curry
  • 1 vitlöksklyfta
  • salt&peppar
  • Grovt hackade salta cashewnötter

Äpple- och myntaslaw

  • 1 äpple (rivet)
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 dl lättkesella
  • 1/2 kruka mynta
  • salt&peppar

Gör så här:

  1. Börja med att tillreda din äpple- och myntaslaw genom att blanda rivet äpple med lättkesella, pressa i en vitlöksklyfta och blanda i hackad färsk mynta. Smaksätt med salt och peppar. Ställ åt sidan.
  2. Skala potatisen och skär den i tärningar. Stek på medelhög värme tills den blivit någotsånär mjuk. Under tiden hackar du lök, paprika, zucchini till tärningar och broccoli i buketter.
  3. När potatisen mjuknat något, tillsätt lök och broccoli och stek ytterligare 5 minuter
  4. Efter 5 minuter, höj värmen och tillsätt paprika och zucchini fräs tills allt fått färg. Sänk värmen till medeltemperatur och häll i kikärtor och låt allt bli varmt
  5. Tillsätt curry och smaka av med salt och peppar.
  6. Servera med äpple- och myntaslaw och strössla över hackade cashewnötter.

IMG_1575

Single Post Navigation

Lämna en kommentar