HurryCurryGrönsakspytt med äpple- och myntaslaw
En liten smak av Indien så här på en grå och isande kall tisdag kan inte sitta fel. Jag hade lite gott och blandat hemma i kylen så beslöt mig för att göra en lite annorlunda pytt i panna på alltihop. Det blev över förväntan! Den nyttiga äpple- och myntaslaw bryter fint av den aromatiska currysmaken på ett sött och syrligt sätt. När ni ser ingredienserna behöver jag väl inte säga att rätten är bikini 2013 säker?!
Det här behöver du:
- 4 potatisar
- 250 gr broccoli
- 1 gul lök
- 1 röd paprika
- 1 burk kikärter
- 2/3 zucchini
- 2 msk curry
- 1 vitlöksklyfta
- salt&peppar
- Grovt hackade salta cashewnötter
Äpple- och myntaslaw
- 1 äpple (rivet)
- 1 vitlöksklyfta
- 1 dl lättkesella
- 1/2 kruka mynta
- salt&peppar
Gör så här:
- Börja med att tillreda din äpple- och myntaslaw genom att blanda rivet äpple med lättkesella, pressa i en vitlöksklyfta och blanda i hackad färsk mynta. Smaksätt med salt och peppar. Ställ åt sidan.
- Skala potatisen och skär den i tärningar. Stek på medelhög värme tills den blivit någotsånär mjuk. Under tiden hackar du lök, paprika, zucchini till tärningar och broccoli i buketter.
- När potatisen mjuknat något, tillsätt lök och broccoli och stek ytterligare 5 minuter
- Efter 5 minuter, höj värmen och tillsätt paprika och zucchini fräs tills allt fått färg. Sänk värmen till medeltemperatur och häll i kikärtor och låt allt bli varmt
- Tillsätt curry och smaka av med salt och peppar.
- Servera med äpple- och myntaslaw och strössla över hackade cashewnötter.