En smak av livet

Mat. Hälsa. Träning. Resor. Hit och dit och så vidare…

Fluffig och nyttig chokladdröm

Jag älskar choklad! Både mörk och ljus i stora mängder. Det är inte så bra varken för kolesterolet eller för bikiniformen så jag försöker ständigt experimentera fram nyttigare varianter som jag kan sluka på kvällskvisten när sötsuget gör sig påmint. Det här är ett något modifierat recept som sprang förbi online (kan inte komma ihåg var vilket är grymt synd för det var en fantastisk blogg). Passar utmärkt som dessert, kvällsmål, mellanmål eller bara när sötsuget smyger sig på… Fluffen är sprängfylld med antioxidanter och protein.

IMG_1622

Chokladfluff  (1 portion):
1 äggvita
1/2 dl lättkesella
1/2 mosad banan
1/2  tsk honung
3 tsk kakao

Elvispa äggvitan till ett fluff och vispa sedan ner övriga ingredienser tills det blir en härlig chokladsmet. Njut den till lite skivade jordgubbar och riven kokos eller varför inte lite hallon?

Kakao är faktiskt riktigt nyttigt både avseende näringsinnehåll och hälsofördelar. Kakao innehåller över 300 näringsrika ämnen – bland annat höga halter av antioxidanter, magnesium, järn, krom (håller sötsuget i schack), C-vitamin och endorfin. Kakao stimulerar också produktionen av  seretonin – som bidrar till det välbefinnande du kan känna när du äter choklad. Förenklat kan man säga att kakao kan hjälpa hjärnan att höja ens humör och mentala inställning. Som grädden på moset är kakao en utmärkt fiberkälla, som hjälper till att blockera fettupptaget,Hallå hur bra? Gå nu och gör dig en portion du med så kanske jag ska göra mig själv en till…

Single Post Navigation

En tanke på “Fluffig och nyttig chokladdröm

  1. Pingback: Lax med lime, soja och rostade sesamfrön | En smak av livet

Lämna en kommentar