En smak av livet

Mat. Hälsa. Träning. Resor. Hit och dit och så vidare…

Nyttiga matiga cupcakes – Kokos och morot

När man är sugen på något gott men det dåliga samvetet inför beach 2013 säger stopp då tycker jag du ska testa dessa små godingar utan att få dåligt samvete. Som du ser av ingredienserna är de inte farliga alls så du kan gott och väl unna dig både en och två! Dessutom tillagas de i micron så du får ditt gottigott på endast ett par minuter! Njut dem till frukost, till mellanmål eller som kvällsmål.

IMG_1629Receptet räcker till ca 3-4 muffinsformar

  • 1/2 dl fiberberikade havregryn
  • 1 msk bovetemjöl
  • 2 msk kokosflingor
  • 1 msk chiafrö
  • 1/2 msk kokosolja
  • 1 morot (fint riven)
  • 1 msk kanel
  • 2 krm vaniljpulver
  • 1 tsk kanel
  • 1 mosad banan
  • 1 ägg
  • 1 äggvita

Gör så här:

  1. Blanda ihop alla ingredienser och fördela smeten i 2-3 muffinsformar.
  2. Micra på högsta effekt i ca 3 minuter, de ska stelna.
  3. Servera med keso blandat med och lättkesella smaksatt med lite kanel och ingefära som du sedan toppar muffinsarna med (lite som en cupcake). Strö över rostade kokosflingor eller pumpakärnor. 

IMG_1627

 

Single Post Navigation

Lämna en kommentar