Pizza-utmaning
Jag är nu hemkommen från värmen i paradiset, det känns sisådär om jag ska vara ärlig. Det var alltför skönt att leva lazy-days på Mauritius, kitesurfa, sola, bada och dricka färska juicer och kokosnötter.. Förhoppningsvis dröjer det inte alltför länge innan vi åker tillbaka.
Nu till rubriken! Jag är med i en Pizza-utmaning som Jenny i Jennys Matblogg har anordnat. Om ni testat mina pizzor som jag skrev om för ett tag sedan vet ni också att En Smak av Livet borde vinna :). Missade ni inlägget? Kan ni inte klicka på hyperlänken? Då kommer receptet här igen…..Gå in HÄR och rösta! 🙂 Tjingeling
- 4 st fullkornstortilla
- Kelda toscansk tomatsoppa
- pesto på soltorkade tomater
- västan 5 % ost, riven
Toppning
Töm kylskåpet! Tag vad du haver! Allt är gott på en tortillapizza… Men förslag på topping är….
- ruccola/färsk spenat
- parmaskinka
- kronärtskocka
- rödlök/vitlök/gullök/purjolök
- oliver
- svamp
- chorizo
- salami
- parmesanost/Mozzarella/fetaost
- skinka
- köttfärs
- pesto
- soltorkade tomater
- kyckling
- sparris
- ägg
- Sätt ugnen på 250 grader
- Lägg ut 4 tortillas på en plåt med bakplåtspapper.
- Ställ in tortillas utan topping och värm på dem ca 2-3 minuter
- Tag ut tortillas och bred ut Kelda Toscansk tomatsoppa på pizzorna.
- Lägg sedan på valfri topping och till sist osten.
- Ställ in i ugnen och grädda 5-7 minuter tills kanten börjar få färg och osten är smält.