En smak av livet

Mat. Hälsa. Träning. Resor. Hit och dit och så vidare…

Lite nyttigare cupcakes med smak av morotskaka

Idag bjöd jag över min faster och syster på lite söndagsfika. Jag bakade cupcakes med morot och cream cheese. De blev väldigt goda i smaken, chiafröna gör muffinsbasen supersaftig men frostingen kunde blivit något mer fast. Jag vispade den med elvisp och ett tips är att istället röra till den med en slev.

IMG_1680

  • 2,5 dl havregrynsmjöl (det får du genom att mixa fiberberikat havregryn med mixerstav)
  • 1 näve mandlar
  • 2 msk vetemjöl
  • 1/2 msk bakpulver
  • 1/2 dl socker
  • 3 ägg
  • 2 msk smält smör
  • 1 msk chiafrö blötlagt i 1/2 dl vatten
  • 1 fint riven morot
  • 1/2 msk kanel
  • 1 tsk kardemumma
  • saft från 1/2 citron

Gör så här:

  1. Blötlägg chiafrö
  2. Sätt på ugnen på 175 grader
  3. Mixa fiberberikade havregryn och mandlar så det blir till ett mjöl
  4. Blanda i alla torra ingredienser samt kryddor. 
  5. Tillsätt ägg, smör, chiafrön (som nu är svällda i vatten), riven morot, citronsaft och rör runt.
  6. Klicka i muffinsformar i en muffinsplåt (om ni har en sådan) och ställ in i den varma ugnen.
  7. Grädda i 15-18 minuter

IMG_1682

Single Post Navigation

Lämna en kommentar