Lite nyttigare cupcakes med smak av morotskaka
Idag bjöd jag över min faster och syster på lite söndagsfika. Jag bakade cupcakes med morot och cream cheese. De blev väldigt goda i smaken, chiafröna gör muffinsbasen supersaftig men frostingen kunde blivit något mer fast. Jag vispade den med elvisp och ett tips är att istället röra till den med en slev.
- 2,5 dl havregrynsmjöl (det får du genom att mixa fiberberikat havregryn med mixerstav)
- 1 näve mandlar
- 2 msk vetemjöl
- 1/2 msk bakpulver
- 1/2 dl socker
- 3 ägg
- 2 msk smält smör
- 1 msk chiafrö blötlagt i 1/2 dl vatten
- 1 fint riven morot
- 1/2 msk kanel
- 1 tsk kardemumma
- saft från 1/2 citron
Gör så här:
- Blötlägg chiafrö
- Sätt på ugnen på 175 grader
- Mixa fiberberikade havregryn och mandlar så det blir till ett mjöl
- Blanda i alla torra ingredienser samt kryddor.
- Tillsätt ägg, smör, chiafrön (som nu är svällda i vatten), riven morot, citronsaft och rör runt.
- Klicka i muffinsformar i en muffinsplåt (om ni har en sådan) och ställ in i den varma ugnen.
- Grädda i 15-18 minuter