En smak av livet

Mat. Hälsa. Träning. Resor. Hit och dit och så vidare…

Grönkålssoppa och frasvåfflor

En busenkel, supernyttig och megagod soppa som passar påsken perfekt med ett ägg i är denna grönkålssoppa. Nu när vi går mot vår är det svårt att få tag på färsk grönkål, men då går fryst grönkål minst lika bra. Till soppan fick jag njuta av bageriet Olof Victors frukt och nötlimpa, den var verkligen supergod! Har ni vägarna förbi Österlen är Olof Victor ett ställe ni bara måste besöka och köpa muesli, knäckebröd, kakor eller bakverk. Allt är Gudagott!

IMG_16954 pers

  •  7 dl vatten
  • 2 st grönsaksbuljongtärningar
  • 1 påse fryst grönkål (ca 450 gram)
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 msk smör

Gör så här:

  1. Börja med att koka upp vatten med buljongtärningar
  2. Tillsätt grönkålen och låt puttra någon minut, tag av från värmen.
  3. Rör samman smör och mjöl i en separat skål. Häll i redningen i soppan när den svalnat något och rör runt.
  4. Koka åter upp soppan och smaksätt med salt och peppar
  5. Servera soppan med ägghalvor.

Till efterrätt denna skärtorsdag fick vi frasvåfflor med frukt, bär och lättgrädde. YUM!

IMG_1344

 

Single Post Navigation

Lämna en kommentar