En smak av livet

Mat. Hälsa. Träning. Resor. Hit och dit och så vidare…

Professorns chokladdessert

En riktigt smaskig dessert! Det är en variant av chokladfondant men denna är ännu krämigare och tillsammans med glass är det en riktig 10 poängare!

IMG_1736

  • 100 g smör
  • 100 g mörk choklad
  • 2 st ägg
  • 1/2 dl strösocker

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 250°.
  2. Smält smöret. Blanda ner chokladen och låt den smälta i smöret.
  3. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda ner det avsvalnade chokladsmöret.
  4. Häll upp i ugnssäkra portionsformar, som rymmer 1 1/2 dl.
  5. Grädda ganska långt ner i ugnen (ca andra steget nerifrån) ca 7 min. Smeten ska fortfarande vara lös inuti men ett skal ovanpå.
  6. Servera chokladdesserten ljummen med lite siktat florsocker över och jordgubbar och glass till.

Single Post Navigation

Lämna en kommentar