En smak av livet

Mat. Hälsa. Träning. Resor. Hit och dit och så vidare…

Bouillabaise à la Nadine

IMG_1752En kall vår kräver en mustig och värmande fisksoppa! Denna är fantastiskt god och smakrik! Apelsin ger den en lite fräschare touch som ger en smak av sommaren. Jag serverade soppan med kokt potatis och ailoli. Mums!

  • 600-800 gram blandad fisk
  • 250 gram, skalade räkor
  • musslor, så många som du önskar
  • 2 st gul lök
  • 1 purjolök
  • 2-3 vitlöksklyftor
  • 2 morötter
  • 2 burkar krossade tomater
  • 1 1/2 dl vitt vin
  • 7 dl vatten
  • 3-4 msk fiskfond
  • 3 msk tomatpuré
  • 1 pkt saffran
  • 1 tsk fänkål
  • 2 tsk timjan
  • finrivet skal av 1/2-1 apelsin
  • hackad persilja
  • Några kvistar färsk timjan (kan uteslutas)
  • Gör så här:
  1. Finhacka gul lök och vitlök, skiva purjolöken i skivor och fräs lite snabbt all lök i en klick smör.
  2. Tillsätt alla ingredienser utom fisk, skaldjur och persilja och låt såsen koka ihop i några minuter.
  3. Smaka av och känn om du saknar något.
  4. Lägg i musslorna och låt dom koka med några minuter innan fisken läggs i.
  5. Lägg i fisken och några kvistar timjan (valfritt) och låt koka på medelvärme i 5-6 minuter. Lägg i räkorna och låt dom bara bli varma.
  6. Strö över persilja. Servera förslagsvis med aioli!

Aioli

  • 2 msk vatten
  • 2 äggulor
  • 3 vitlöksklyftor(rivna)
  • 1 1/2 dl olivolja
  • 1/2 tsk paprikapulver
  • 1 krm cayennepeppar
  • 1/2 tsk salt
  • 1/4 g saffran (1/2 paket) (kan uteslutas)

Gör så här
Mixa äggula och vatten, vitlök samt saffran med stavmixer. Tillsätt oljan under mixning. Lägg i resten av ingredienserna och blanda runt . Låt stå kallt i 3 timmar och rör runt innan servering.

Single Post Navigation

Lämna en kommentar