Kyckling med ljummen vietnamesisk sallad
En härlig lättlagad sallad som passar utmärkt som tillbehör på buffébordet eller som idag, tillsammans med kyckling. Mums!
- 1/4 vitkålshuvud
- 2 morötter
- 1/2 gurka
- 1 avokado
- 1/2 röd chili
- 1 burk vattenkastanjer
- 2 cm ingefära
- 2 msk sesamolja
- 4 msk tahini
- glasnudlar eller risnudlar
- Cashewnötter
Gör så här:
- strimla morötter och vitkål i fina strimlor
- gröp ur gurkan och skiva
- Stek morötter, och vattenkastanjer på hög värme i lite olja tillsammans med hackad chili . Tillsätt vitkål och gurka efter ca 5 min
- Riv ingefäran över grönsakerna och tillsätt tahini och sesamolja. Woka ihop och stäng av värmen
- Koka nudlar enligt anvisning. Häll av vattnet och tillsätt nudlarna i de ljumma grönsakerna. Strö över cashewnötter och blanda väl.
- Servera med avokado
mums!