En smak av livet

Mat. Hälsa. Träning. Resor. Hit och dit och så vidare…

Kyckling med ljummen vietnamesisk sallad

En härlig lättlagad sallad som passar utmärkt som tillbehör på buffébordet eller som idag, tillsammans med kyckling. Mums!

IMG_1860

  • 1/4 vitkålshuvud
  • 2 morötter
  • 1/2 gurka
  • 1 avokado
  • 1/2 röd chili
  • 1 burk vattenkastanjer
  • 2 cm ingefära
  • 2 msk sesamolja
  • 4 msk tahini
  • glasnudlar eller risnudlar
  • Cashewnötter

Gör så här:

  1. strimla morötter och vitkål i fina strimlor
  2. gröp ur gurkan och skiva
  3. Stek morötter, och vattenkastanjer på hög värme i lite olja tillsammans med hackad chili . Tillsätt vitkål och gurka efter ca 5 min
  4. Riv ingefäran över grönsakerna och tillsätt tahini och sesamolja. Woka ihop och stäng av värmen
  5. Koka nudlar enligt anvisning. Häll av vattnet och tillsätt nudlarna i de ljumma grönsakerna. Strö över cashewnötter och blanda väl.
  6. Servera med avokado

 

Single Post Navigation

En tanke på “Kyckling med ljummen vietnamesisk sallad

  1. inte fan gör det det skrev den :

    mums!

Lämna en kommentar