En smak av livet

Mat. Hälsa. Träning. Resor. Hit och dit och så vidare…

Gelato Niccola – Hasselnötglass med mjölkchoklad

Glad midsommar!!
Har ni fullt upp och inte tid att laga en somrig jordgubbstårta till midsommar kan jag tipsa om denna glass! Mäktig men sanslöst god! Den är len och krämig samtidigt som nötterna ger glassen lite karaktär. Lätt att förbereda och räcker till många hungriga gäster!
IMG_1870
  • 200 g mjölkchoklad
  • 100 g hasselnötter
  • 1 dl socker
  • 3 dl lättvispgrädde (20%)
  • 3 ägg som är delade i gulor och vitor
GÖR SÅHÄR
  1. Mixa hasselnötterna grovt. Det ska inte bli mjöl utan mer hackat.
  2. Vispa äggulorna och sockret pösigt.
  3. Vispa upp äggvitorna i en ny bunke tills det blir hårt och vänd ner i äggulorna och sockret.
  4. Vispa upp grädden. När det blir spår i grädden så är den färdig. Vänd ner grädden i äggblandningen.
  5. Smält mjölkchokladen och häll i smeten.
  6. Det sista du gör är att lägga i hackade nötterna.
  7. Frys i minst 4 timmar. Rör om då och då.

Single Post Navigation

Lämna en kommentar