En smak av livet

Mat. Hälsa. Träning. Resor. Hit och dit och så vidare…

Somrig rabarberpaj med jordgubbar

Ingen sommar utan rabarberpaj med glass!

Den här pajen har en frasig botten med fiberberikade havregryn och bovete. Den är alltså helt glutenfri. Jag toppade med lite överbliven marängsmet, men det är inte riktigt tanken att det ska vara på pajen (även fast det blev kanonsmaskigt).

IMG_1896Det här behöver du

  • 1 dl bovetemjöl
  • 2 dl fiberberikade havregryn
  • 1 tsk kanel
  • 0,75 dl råsocker
  • 50 g smör
  • 3 stjälkar rabarber
  • 0,5 dl råsocker
  • 1 tsk kanel
  • 10 jordgubbar

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175 grader
  2. Blanda mjöl, havregryn, socker, kanel och smör till en smulig deg och tryck ut i en form med löstagbar botten
  3. Sätt in i ugnen och förgrädda ca10-15 minuter
  4. Ansa och skiva rabarbern i centimetertjocka skivor
  5. Lägg rabarbern i pajskalet och strö på socker och kanel
  6. Ställ in i ugnen och låt stå tills rabarbern börjar mjukna, tag då ut pajen och skiva över jordgubbar. Ställ in ytterligare 10 minuter.
  7. Servera med vaniljglass

Single Post Navigation

Lämna en kommentar