En smak av livet

Mat. Hälsa. Träning. Resor. Hit och dit och så vidare…

Pavlova med jordgubbar och lemoncurd

IMG_1886Bättre sent än aldrig lägger jag upp receptet på vår midsommartårta. Det blev en härlig riktigt somrig smak med maräng, glass och jordgubbar. Smaskens!!

4 pers

  • 4 dl strösocker
  • 6 äggvitor
  • 1/2 ask jordgubbar
  • 3 dl lätt vispgrädde
  • lite vaniljsocker
  • lemoncurd
  • vaniljglass
  1. Sätt ugnen på 125 grader.
  2. Blanda äggvita, strösocker och salt i en rostfri bunke.
  3. Sätt bunken i ett vattenbad (över kokande vatten). Vispa för hand tills sockerkristallerna smält och marängen är cirka 60–65 grader.
  4. Ta bort bunken från vattenbadet och vispa marängen länge på hög hastighet med elvisp tills den svalnat.
  5. Klicka ut marängen i små rundlar på bakplåtspapper.
  6. Grädda i mitten av ugnen i cirka 1 timme, marängen ska vara lite seg i mitten. Låt svalna helt.
  7. Gör under tiden en lemon curd
  8. Vispa grädden ganska hårt och mosa i färska jordgubbar och smaksätt med lite vaniljsocker.
  9. Bred lemoncurd på marängen. Varva jordgubbsgrädde med glass och färska jordgubbar.

Single Post Navigation

Lämna en kommentar