Pavlova med jordgubbar och lemoncurd
Bättre sent än aldrig lägger jag upp receptet på vår midsommartårta. Det blev en härlig riktigt somrig smak med maräng, glass och jordgubbar. Smaskens!!
4 pers
- 4 dl strösocker
- 6 äggvitor
- 1/2 ask jordgubbar
- 3 dl lätt vispgrädde
- lite vaniljsocker
- lemoncurd
- vaniljglass
- Sätt ugnen på 125 grader.
- Blanda äggvita, strösocker och salt i en rostfri bunke.
- Sätt bunken i ett vattenbad (över kokande vatten). Vispa för hand tills sockerkristallerna smält och marängen är cirka 60–65 grader.
- Ta bort bunken från vattenbadet och vispa marängen länge på hög hastighet med elvisp tills den svalnat.
- Klicka ut marängen i små rundlar på bakplåtspapper.
- Grädda i mitten av ugnen i cirka 1 timme, marängen ska vara lite seg i mitten. Låt svalna helt.
- Gör under tiden en lemon curd
- Vispa grädden ganska hårt och mosa i färska jordgubbar och smaksätt med lite vaniljsocker.
- Bred lemoncurd på marängen. Varva jordgubbsgrädde med glass och färska jordgubbar.