En smak av livet

Mat. Hälsa. Träning. Resor. Hit och dit och så vidare…

Hirsmix med grönsaker och kassler- smakar som Risotto

Hirs är ett väldigt bra komplement till ris, bulgur, couscous eller andra kolhydratskällor. Hirs är ett nyttigt sädesslag rikt på mineraler, fleromättat fett och B-vitamin. Det innehåller fyra gånger så mycket järn som råris och man kan göra dundergoda ”järnbiffar” med hirs. Det kommer recept på det längre fram. Hirs är också rikt på magnesium, zink, kalcium och kalium. Hirs är naturligt fritt från gluten.

Gillar ni risotto men tycker att det är lite väl onyttigt kommer ni älska denna denna rätt som också är snabb och enkel att göra.

IMG_1897Det här behöver ni till 4 port:

  • 2,5 dl hirs
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 400 g kassler
  • 1 röd paprika
  • 2 gula lökar
  • 2 stora morötter
  • 1 burk kidneybönor
  • 1/2 dl ajvar relish
  • 2 stora vitlöksklyftor
  • några kvistar färsk oregano
  • salt & peppar

Gör så här:

  1. koka hirsen enligt anvisning på förpackningen men koka den med en buljongtärning
  2. Skala och hacka löken och morötterna i lagom stora bitar.
  3. Skär kassler och paprika i centimeterstora bitar
  4. Stek lök, kassler och morötter några minuter på hög värme
  5. tillsätt bönor, kokad hirs, paprika, pressad vitlök och ajvar relish och fräs ihop.
  6. Smaksätt med oregano och salt &peppar.

 

Single Post Navigation

Lämna en kommentar