Smördegsbakelse med gubbar o kesella med vit choklad
En ruskigt enkel och snabb sommardessert. Man kan toppa med i stort sett vad man vill! Vaniljvisp, glass, lemoncurd, färska bär, bärkompott eller grädde.
Det här behöver du:
- 1 pkt smördeg
- 1 ägg till pensling
- råsocker (att strössla på)
- 1,5 dl kesella lätt
- 100 g vit choklad
- 1 pkt lättglass
- 1 liter färska jordgubbar
- 1 tsk limejuice+ skalet från en lime
- Sätt ugnen på 225°. Halvera smördegsplattorna, lägg dem på plåt med bakplåtspapper. Pensla med uppvispat ägg och strössla med råsocker. Grädda mitt i ugnen ca 12 minuter.
- Snoppa jordgubbarna och dela i kvartar
- Smält chokladen i vattenbad. Tillsätt kesellan (obs chokladen får inte vara för varm!) och rör runt. Stå svalt tills servering (så här långt kan du förbereda.)
- Lyft eller skär av överdelen när smördegen kallnat. Fyll
med kesella glass och jordgubbar, pudra över florsocker och rivet limeskal strax före servering