Matig sallad med fetaost och fläskfilé
En ljummen sallad som passar perfekt en solig sommarkväll! Jag har återigen använt mig av min nya favorit blomkålsris som jag har stekt med aubergine, vitlök och salt&peppar. Sedan använde jag mig av fläskytterfilé som även det blivit en personlig favorit den här sommaren. Fläskytterfilé är ett magert mört kött och kan tillredas på en mängd olika sätt! Idag stekte jag det rätt och slätt i pannan med lite sant och peppar och skar i tunna skivor till salladen. Mums!
Det här behöver du till 4 pers:
- 500 g fläskytterfilé
- 3 tomater
- 1 rödlök
- 1 röd paprika
- gurka
- blandad sallad
- 5 dl blomkålsris
- 1 aubergine
- 1-2 vitlöksklyftor
- 1 pkt fetaost
- salt&peppar
Gör så här:
- Stek fläskytterfilén i hel bit med salt och peppar
- Skär fläskytterfilén i tunna skivor
- Fräs blomkålsris tillsammans med aubergine och pressad vitlök, smaka av med salt och peppar.
- Hacka alla ingredienser till salladen och servera i en stor skål, lägg på fläskytterfilén och strössla på fetaosten
Jag serverade salladen med denna smakrika currydressing som var supergod till, det gav både sötma och hetta till rätten!