En smak av livet

Mat. Hälsa. Träning. Resor. Hit och dit och så vidare…

Bufféfavorit – Kall marinerad kycklingfilé

IMG_2028

  • 2 kg kycklingfiléer
  • 1 dl olivolja
  • 1 dl balsamvinäger
  • 2 msk flytande honung
  • Svartpeppar
  • vitlöksklyftor pressad
  • Någon matsked hackad färsk timjan
  • 2 msk hackad färsk rosmarin
  • 2 msk hackad färsk oregano
  1. Sätt ugnen på 175 grader
  2. Salta och peppra kycklingfiléerna.
  3. Stek dem i olivolja så att de får färg.
  4. Lägg över kycklingen i en ugnsfast form och stek färdigt i ca 10 min
  5. Blanda alla ingredienserna till marinaden i en bunke (vänta med salt i marinaden om du ska marinera länge över natten).
  6. Ta ut kycklingen och skär ett snitt en filé och se om den är klar.
  7. Skiva kycklingfiléerna i ca 0,5 cm tjocka skivor och lägg upp på serveringsfat eller tallrik.
  8. Skeda över marinaden.
  9. Kycklingen kan nu serveras direkt, stå en stund eller kylas och serveras nästa dag. Förvara i så fall i kylskåp övertäckt.
  10. Garnera ev. kycklingen med färska örter som basilika, timjan och/eller oregano vid servering.

Single Post Navigation

Lämna en kommentar