Bufféfavorit – Kall marinerad kycklingfilé
- 2 kg kycklingfiléer
- 1 dl olivolja
- 1 dl balsamvinäger
- 2 msk flytande honung
- Svartpeppar
- 3 vitlöksklyftor pressad
- Någon matsked hackad färsk timjan
- 2 msk hackad färsk rosmarin
- 2 msk hackad färsk oregano
- Sätt ugnen på 175 grader
- Salta och peppra kycklingfiléerna.
- Stek dem i olivolja så att de får färg.
- Lägg över kycklingen i en ugnsfast form och stek färdigt i ca 10 min
- Blanda alla ingredienserna till marinaden i en bunke (vänta med salt i marinaden om du ska marinera länge över natten).
- Ta ut kycklingen och skär ett snitt en filé och se om den är klar.
- Skiva kycklingfiléerna i ca 0,5 cm tjocka skivor och lägg upp på serveringsfat eller tallrik.
- Skeda över marinaden.
- Kycklingen kan nu serveras direkt, stå en stund eller kylas och serveras nästa dag. Förvara i så fall i kylskåp övertäckt.
- Garnera ev. kycklingen med färska örter som basilika, timjan och/eller oregano vid servering.