En smak av livet

Mat. Hälsa. Träning. Resor. Hit och dit och så vidare…

Bufféfavorit no 2 – Kall marinerad fläskfilé med sweet chili och ingefära

IMG_2027Återigen ett superenkelt uppskattat recept som går utmärkt att förbereda dagar före festen så man kan vara med och kalasa utan att behöva bekymra sig om matbestyr. Denna rätt prepareras precis som kycklingen men man har lite olika marinader. Kan vara kul för gästerna att ha lite variation på buffén.

Det här behöver du:

  • 2 fläskfiléer
  • 1 dl sweet chilisås
  • 2 cm färsk ingefära (riven)
  • 0,5 dl olja
  • 1-2 tsk soya
  1. Sätt ugnen på 175 grader
  2. Salta och peppra fläskfiléerna.
  3. Stek dem i olivolja så att de får färg.
  4. Lägg över fläskfilén i en ugnsfast form och stek färdigt i ca 15-20 min
  5. Blanda alla ingredienserna till marinaden i en bunke
  6. Ta ut fläskfilén och skär ett snitt en filé och se om den är klar.
  7. Skiva filéerna i ca 0,5 cm tjocka skivor och lägg upp på serveringsfat eller tallrik.
  8. Skeda över marinaden.
  9. Fläskfilén kan nu serveras direkt, men är godast om den får stå en stund eller kylas och serveras nästa dag. Förvara i så fall i kylskåp övertäckt.
  10. Garnera ev. fläskfilén med färska örter som basilika, timjan och/eller oregano vid servering

Single Post Navigation

Lämna en kommentar