En smak av livet

Mat. Hälsa. Träning. Resor. Hit och dit och så vidare…

Kladdig Halloncheesecake med vit choklad

En ljuvligt kladdig cheesecake som blir lite extra fräsch med citron och hallonsmak. Gör den gärna en dag i förväg så den får stå och gotta till sig till servering!

IMG_2070Det här behöver du:

10 portioner

Botten

  • 250 g digestivekex
  • 125 g smör

Fyllning

  • 400 g philadelphia extralight 5%
  • 2 dl strösocker
  • 2 ägg
  • 1 citron, rivet skal och lilte saft
  • 3 dl färska hallon
  • 75 g vit choklad
  • 2 dl lätt crème fraiche

Garnera med färska hallon och eventuellt klippt mynta

Gör så här:

  1. Sätt på ugnen på 170 grader
  2. Mixa kexen till botten i en matberedare. Smält smöret och blanda ihop kex och smör.
  3. Klä en form med bakplåtspapper (ca 25 cm i diameter). Tryck ut kexblandningen i formen, på botten och en bit upp på kanterna. Grädda i mitten av ugnen 10 minuter tills den är gyllenbrun
  4. Vispa ihop färskost, 1,5 dl socker, ägg och rivet citronskal och några droppar citronsaft med elvisp tills det blir slätt. Vänd ner hallonen. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen tills smeten stannat, cirka 45 minuter.
  5. Smält chokladen i vattenbad. Vispa ihop choklad, crème fraiche och resten av sockret.
  6. Ta kakan ur ugnen och bred försiktigt blandningen över den första fyllningen i ett jämnt lager. Sätt in kakan i ugnen igen, cirka 15 minuter. Låt kakan svalna (gärna i kyl över natten). Garnera med färska hallon eller jordgubbar.

Single Post Navigation

Lämna en kommentar