En smak av livet

Mat. Hälsa. Träning. Resor. Hit och dit och så vidare…

Små saftiga äppelkakor

Jag ville göra en äppelkaka men hade brist på formar så det fick bli små äppelkakor i muffinsformar istället. Det blev minst lika bra det! Jag hade i lite äppelmos i smeten för att få den lite extra saftig och det blev en hit! Man får lite extra smak av äpple då också.

IMG_2100

  • 3 st ägg
  •  2.5 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 50 g smör
  • 1 dl mjölk
  • 3.5 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 3 msk äppelmos
  • 1 nypa salt
  • 50 g mandelmassa
  • Fyllning
  • 2 st stora äpplen
  • 2 msk smör
  • strösocker
  • malen kanel 

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 175 grader.

2. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och pösigt.

3. Smält smöret och blanda det med äggsmeten häll i mjölk.

4. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och vänd ner det i smeten.

5. Tillsätt riven mandelmassa och äppelmos.

Äpplen: 

  1. Kärna ur och skär äpplena i bitar. Stek dem i smör, strösocker och kanel tills de fått stekyta och börjar mjukna.
  2. Blanda äppelbitarna med smeten och fyll en smord och bröad sockerkaksform eller små muffinsformar ( i muffinsplåt).
  3. Grädda äppelkakan i mitten av ugnen i 25–30 minuter. Eller 10-15 minuter om du gör dem i muffinsformar

Single Post Navigation

Lämna en kommentar