En smak av livet

Mat. Hälsa. Träning. Resor. Hit och dit och så vidare…

Krämig Soppa på majs, potatis och purjolök

En härligt värmande krämig soppa i novemberrusket! Denna soppa kan ätas som lunch, men framförallt är det en god förrätt.
Smakar sött från majs & potatis och sältan från den knaperstekta skinkan/baconet  ger en bra brytning av sälta.

IMG_2114

Det här behöver du

  • 1 burk majs
  • 1 gullök
  • 1 purjolök
  • 3-4 potatisar
  • 6 dl vatten
  • 1 grönsaksbuljong
  • 3 dl lagalättgrädde 5%
  • salt & peppar
  • cayennepeppar

Serveras med knaperstekt skinka eller bacon

Gör så här : 

  1. Finhacka löken och skär potatisen i småbitar.
  2. Hetta upp en kastrull eller gryta och fräs lök och potatis i olja,
  3. Häll på vattnet. Rör ner majsen och en grönsaksbuljong och låt allt sjuda tills det har mjuknat
  4. Tillsätt grädde och mixa soppan till önskad konsistens.
  5. Smaksätt med salt, peppar och cayenne.
  6. Njut med knaperstekt skinka eller bacon

Single Post Navigation

Lämna en kommentar