Grönkålen är tillbaka!! En riktigt nyttig hälsosallad med grönkål, avokado, citron och granatäpple
Jag blev så lycklig när jag såg att den färska grönkålen åter hamnat i grönsaksdisken! Grönkål har jag skrivit mycket om tidigare, men det tål att nämnas återigen hur nyttigt och gott grönkål är! Grönkål sägs skydda mot cancer och minska mängden osunt fett i blodet. Grönkål är mycket fiberrik, vilket har gynnsam effekt på ditt hjärt-kärlsystem. Fibrer smörjer tarmen och förhindrar blodet från att uppta fett. Samtidigt täcker 100 gram grönkål 20 procent av dagsbehovet av kalk som stärker benstommen.
Så strimla ner lite grönkål i din dagliga sallad, gör grönkålschips, eller gör som jag, en sallad på masserad och ”marinerad” grönkål!
Det här behöver du till en port.
- några blad grönkål
- 1 avokado
- saften från 1/2 citron
- En skvätt god olivolja
- 1/2 granatäpple
- 1/2 tomat
- salt&peppar
Gör så här:
- Skölj och skär bort stammen från grönkålsbladen
- Strimla grönkålen och lägg i en plastpåse
- Mosa i en avokado och pressa citronsaft, olivolja och salt och peppar i påsen över bladen.”Massera” och lägg i kylen i drygt 20-30 minuter
- Lägg upp i en skål och toppa med granatäpple och skivad tomat. Ringla över lite mer olivolja, flingsalt och peppar