En smak av livet

Mat. Hälsa. Träning. Resor. Hit och dit och så vidare…

Grönkålen är tillbaka!! En riktigt nyttig hälsosallad med grönkål, avokado, citron och granatäpple

Jag blev så lycklig när jag såg att den färska grönkålen åter hamnat i grönsaksdisken! Grönkål har jag skrivit mycket om tidigare, men det tål att nämnas återigen hur nyttigt och gott grönkål är! Grönkål sägs skydda mot cancer och minska mängden osunt fett i blodet. Grönkål är mycket fiberrik, vilket har gynnsam effekt på ditt hjärt-kärlsystem. Fibrer smörjer tarmen och förhindrar blodet från att uppta fett. Samtidigt täcker 100 gram grönkål 20 procent av dagsbehovet av kalk som stärker benstommen.

Så strimla ner lite grönkål i din dagliga sallad, gör grönkålschips, eller gör som jag, en sallad på masserad och ”marinerad” grönkål!

IMG_2120Det här behöver du till en port.

  • några blad grönkål
  • 1 avokado
  • saften från 1/2 citron
  • En skvätt god olivolja
  • 1/2 granatäpple
  • 1/2 tomat
  • salt&peppar

Gör så här:

  1. Skölj och skär bort stammen från grönkålsbladen
  2. Strimla grönkålen och lägg i en plastpåse
  3. Mosa i en avokado och pressa citronsaft, olivolja och salt och peppar i påsen över bladen.”Massera” och lägg i kylen i drygt 20-30 minuter
  4. Lägg upp i en skål och toppa med granatäpple och skivad tomat. Ringla över lite mer olivolja, flingsalt och peppar

 

Single Post Navigation

Lämna en kommentar