Omelett i ugn med svamp, parmesan och brysselkål
Jag kom på att omelett lika gärna kan tillagas i ugnen och då får man som mamma mer tid över att fixa med annat vilket är guld värt med en liten plutt i hemmet! Det enda man behöver tänka på är att göra den i en panna som tål att vara i ugnen.
Det här behöver du:
- 6 ägg
- 200 g blandad svamp (kvartade)
- 1,5 dl riven parmesan
- 10 st brysselkål (delad på mitten)
- lite röd chili
- 1 dl mjölk
- salt
- peppar
Gör så här
- Sätt ugnen på 150 grader.
- Stek svampen i lite olja på ganska hög värme i en panna som tål att vara i ugnen. Tillsätt brysselkålen, salta och peppra.
- Knäck äggen i en bunke och vispa sönder dem.
- Blanda sedan i mjölk och parmesan.
- Blanda i resten av ingredienserna.
- Hetta upp en stekpanna med smör och häll i smeten.
- När blandningen börjar sätta sig i kanterna av pannan, ställ in den i ugnen på 150 grader i cirka 15-25 minuter.
- Servera omeletten som den är, eller med en grönsallad.