En smak av livet

Mat. Hälsa. Träning. Resor. Hit och dit och så vidare…

Omelett i ugn med svamp, parmesan och brysselkål

Jag kom på att omelett lika gärna kan tillagas i ugnen och då får man som mamma mer tid över att fixa med annat vilket är guld värt med en liten plutt i hemmet! Det enda man behöver tänka på är att göra den i en panna som tål att vara i ugnen.

IMG_2502_1024

Det här behöver du:

  • 6 ägg
  • 200 g blandad svamp (kvartade)
  • 1,5 dl riven parmesan
  • 10 st brysselkål (delad på mitten)
  • lite röd chili
  • 1 dl mjölk
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150 grader. 
  2. Stek svampen i lite olja på ganska hög värme i en panna som tål att vara i ugnen. Tillsätt brysselkålen, salta och peppra.
  3. Knäck äggen i en bunke och vispa sönder dem.
  4. Blanda sedan i mjölk och parmesan.
  5. Blanda i resten av ingredienserna.
  6. Hetta upp en stekpanna med smör och häll i smeten.
  7. När blandningen börjar sätta sig i kanterna av pannan, ställ in den i ugnen på 150 grader i cirka 15-25 minuter.
  8. Servera omeletten som den är, eller med en grönsallad.

Single Post Navigation

Lämna en kommentar